Jakob Hellman på Sunnanäng Kulturgård

Område: Sandviken
Arena/Plats: Sunnanäng Kulturgård
Kategori: Musik & Underhållning, Konsert
Datum: Onsdag 27 jul 2022

Från 350 SEK

Jakob Hellman, 27/7 - Sunnanäng Kulturgård

Sunnanäng Kulturgård presenterar stolt: Jakob Hellman

27/7 kommer ingen mindre än Jakob Hellman hem till vår gård strax utanför Sandviken.
Sunnanäng kulturgård är en gård i en liten by strax utanför Sandviken där vi har konserter på innergården på somrarna.
Publiken sitter på bänkar i Trädgården och gott fika, folköl, och matigare mackor finns att köpa.
Konserten startar 19.00 och insläppet är kl 18.00.
Begränsat antal platser då detta är hemma hos oss.
Ni är så välkomna!

Jakob Hellman:
I över 30 år fick fansen vänta. Men förra året släppte Jakob Hellman sitt andra album, "Äntligen borta". Samtidigt gav han sig ut på en stor turné och under månaderna när pandemin tillfälligt tog paus fyllde han konserthus runt om i landet till bristningen.
Sommaren 2022 skapas ett nytt kapitel, både för Jakob och även för publiken. En äkta poplegendar i svenskt sommarljus, det kan knappast bli bättre.

Han kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med ”ingenstans” menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med ”allt” menar riktningen för svenskspråkig popmusik. Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.

Med sitt ”… och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna. Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Men det blev också hans enda.

Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.

Nu är det dags för en ny berättelse. Berättelsen Artisten som försvann är nu förbytt i Artisten som kom tillbaka. Att det andra albumet var efterlängtat är tre decenniers största underdrift.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Jul
Onsdag 27 jul 2022 19:00 - 20:00 Sunnanäng Kulturgård

Kontaktinformation

Arrangör e-post
Sunnanangkulturgard@gmail.com
Kontaktperson
Sunnanäng kulturgård

Faciliteter och service

Faciliteter
WC Barnvänligt  

I närheten av


Turistinfo

Gävle Turistcenter

026-17 71 17

turist@gavle.se


Sandvikens turistcenter

026-24 13 80

sandviken.turism@sandviken.se


Ockelbo turistbyrå

0297-555 55

turism@ockelbo.se


Hofors turistbyrå

0290-77 14 01

focus@hofors.seBuild: 2022-06-30 12:21:31, Host: online3core20, DB: o3.cbguide-7431.cbischannel-20402.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails