Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Vem får vara gamer? – Nu krossar vi myterna!

Område: Sandviken
Kategori: Föreläsningar & Seminarier
Datum: Torsdag 20 sep 2018

Journalisterna Johanna och Chris Smedbakken från Järbo har spelat tv- och datorspel sedan de var små, men alltid upplevt att hobbyn är full av sexistiska fördomar om vem som kan och får vara en ”gamer”. Nu skriver de därför för den separatistiska spelsajten Mind Your Own Gaming, och driver podden MyoPodcast. De vill slå hål på myten att det bara är killar som spelar, och samtidigt visa unga tjejer och icke-binära att de har minst lika stor rätt till hobbyn.

Kom och var med när Johanna och Chris pratar om sexismen inom nördkulturen, och om vad vi kan göra för att bli av med den. Det blir också tid för samtal och diskussion!

Nu skriver de därför för den separatistiska spelsajten Mind Your Own Gaming, och driver podden MyoPodcast. De vill slå hål på myten att det bara är killar som spelar, och samtidigt visa unga tjejer och icke-binära att de har minst lika stor rätt till hobbyn.

Kom och var med när Johanna och Chris pratar om sexismen inom nördkulturen, och om vad vi kan göra för att bli av med den. Det blir också tid för samtal och diskussion!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Sep
Torsdag 20 sep 2018 19:00 - 20:00 Kulturcentrum/Folkbiblioteket

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 26241611
Arrangör e-post
kulturcentrum@sandviken.se
Kontaktperson
Sara Hagström Andersson
E-post
sara.hagstrom.andersson@sandviken.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC  

Länkar

Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 1,9 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 206 meter
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 6,1 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.

Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter