Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

GALLERI LARS PALM: Sonia Hedstrand – Life in 2,5 dimensions

Område: Sandviken
Kategori: Utställning
Datum: Lördag 17 nov 2018 - söndag 18 nov 2018

En glittrig videoinstallation som undersöker vad som händer när gränserna mellan den tvådimensionella och den tredimensionella världen suddas ut? När alla använder filter för att se bättre ut och bara postar om sina framgångar men inget om motgångarna? När du kan gifta dig med din älskade animékaraktär i ett VR-spel? När du kan hyra en partner som alltid är snäll och glad?

Det tredimensionella livet är den komplicerade fysiska verklighet där vi lever, jobbar, kramas, äter mat, missar bussen, blir sjuka, svikna, överviktiga, känner oss osedda och blir deprimerade. Det tvådimensionella livet är bildernas, tv-seriernas, dataspelens och apparnas spännande, vackra, dramatiska, underhållande, empatiska och platta värld. Där är allt mycket enklare, och vi väljer att tillbringa mer och mer tid där.

I videoinstallationen ”Life in 2.5 dimensions” berättar personer som jobbar med att hyra ut sina känslor. De försörjer sig genom att agera familjemedlemmar, partners, dejter eller vänner i den fysiska verkligheten. Vi får också höra forskare inom emotionell sociologi och digital populärkultur analysera en samhällsinstitution där allt större del av gemenskap och tillhörighet kan köpas i form av performativt, estetiskt och emotionellt servicearbete.

Verket reflekterar över hur den ökade graden av representation och performativitet både yrkesmässigt och socialt hör ihop med den globala upplevelsekapitalismens utveckling, samt hur den eskalerande konsumtionen av dataspel och sociala medier påverkar våra relationer och känslor.

Sonia Hedstrand arbetar med video, fotografi, text och performance. Hennes konstnärskap analyserar och leker med underliggande strukturer i samhället och konsthistorien, med särskilt fokus på genus. Sonia är alumn från Whitney Independent Study Program, New York, 2012 och har en master i fri konst från Kungl. konsthögskolan, Stockholm 2011. Hon är även verksam som skribent och lärare, samt ingår i flera konstnärliga samarbeten som Dryckesbröderna, Osäkerhetsprincipen och 0s+1s Collective.

Utställningen öppnar den 3 November med en vernissage kl 20.00 och är en del av musik och konst performance med These Heavy Clouds. Entre: 100/120kr Medlem/icke medlem

Därefter är galleriet öppet: Tors: 18-20 Lör-Sön: 14-16. (Inträde dessa dagar är gratis.)

Utställningen produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Nov
Söndag 18 nov 2018 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget

Kontaktinformation

Arrangör e-post
galleri.lars.palm@gmail.com

Länkar

Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 6,9 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 896 meter
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 1,1 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter