Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Prognostica

Område: Sandviken
Kategori: Mässor & Utställningar, Utställning, Öppet hus

Utställning av Catrin Andersson
Vad mars inte vill, vill säkert april. Väderspådom ur Bondepraktikan.

Vernissage lördag 2 mars kl. 13, i närvaro av konstnären

Många av verken för utställningen PROGNOSTICA tillkom under 2018, teckningsinstallationer som tillsammans med ljud och objekt arbetats fram på platser där naturen visat sin styrka och nyckfullhet under olika tider på året.

Jag undersöker hur skiftningar i naturen tolkas och har tolkats genom tiderna. Hur man med vetenskapliga modeller, metoder och data försöker förutsäga morgondagens väder och skapar scenarios som sträcker sig lång tid framåt för att vi ska kunna möta de utmaningar som kan kopplas till klimatförändringen.
För utställningen PROGNOSTICA blickar jag framåt genom modern klimatforskning där avläsning sker på stora avstånd. Men även bakåt med inspiration av äldre avläsningsmetoder där närhet och relation till platsen varit avgörande.
Väderleksspådomar och förutsägelser om årsväxten fanns att tillgå genom skrifter som Bondepraktikan där råd och tips flitigt använts för att förutspå morgondagens väder.

Jag arbetar med platser som befinner sig i en märkbar förändringsfas.
Mina teckningsprocesser blir en del av händelseförloppet när kol, papper, pastell, vatten och substans från omgivningen etsa sig fast och bildar lager och ytor.
Material samlas in, arkiveras och lagras.
Naturvetenskapliga hypoteser och analyser aktiverar och stramar upp, förankrar arbetet i verkligheten, formar och tolkar vetenskapliga diagram och prognoser.
Nuet blir kvar som fysiska spår i verket - märken, damm, smuts, fingeravtryck - råa och oredigerade ytor som greppar tag i rummet.

-Catrin Andersson, 2018


Mer information se hemsida www.catrinandersson.nu


(Bild: Torneträsk, 2018. Foto: Catrin Andersson.)

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Mar
Onsdag 20 mar 2019 12:00 - 17:00 Kulturcentrum/Konsthallen
21 Mar
Torsdag 21 mar 2019 12:00 - 19:00 Kulturcentrum/Konsthallen
22 Mar
Fredag 22 mar 2019 12:00 - 15:00 Kulturcentrum/Konsthallen
23 Mar
Lördag 23 mar 2019 12:00 - 15:00 Kulturcentrum/Konsthallen

Snabbfakta

Prisinformation

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 26-240204
Kontaktperson
Daniel Palmberg
E-post
daniel.palmberg@sandviken.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC Rökfritt

Länkar

Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 6,1 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Kanske vill du hyra kanot eller cykla MTB? Annars är ett besök till brukets hantverkare mysigt, eller så är en fika det rätta valet. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra!
Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 1,9 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 206 meter
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter