Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Öga mot öga med en vild örn!

Adress: Kungsbergsvägen 60, 811 95 Järbo Visa karta

Adress: Kungsbergsvägen 60, 811 95 Järbo

Man tappar nästan andan när en kungsörn går in för landning bara några meter framför kojan.
Att se en örn på nära håll med deras enorma vingspann, vackra täckning och skarpa blick är en upplevelse utöver det vanliga.

Ute i vildmarken står en specialbyggd skogskoja där många fåglelarter kan skådas under vintertid.

Gömslet står på en liten höjd och har utsikt åt tre håll. I tallskogen med stora stenblock trivs många fågelarter så som olika sorters hackspettar, örnar och småfåglar. Räven kan tassa förbi och ekorren hoppar ofta omkring mellan träden. Torrakor och fågelpinnar finns runt gömslet för bästa möjliga chans att se och fotografera fåglarna.

Samling i Wild Nordics foto-galleri, 2 timmar innan soluppgång.
För största möjliga chans att se kungsörn/havsörn åker vi till gömslet i mörker (cirka 1,5 timme innan soluppgång) för att eventuella örnar inte ska bli skrämda.

Efter en kort bilfärd och 400 meter till fots visar guiden dig till rätta i gömslet och på egen hand påbörjar du den spännande spaningen.
Gömslet har 4 platser och 9 fönster/fotogluggar, stora våningssängar med kuddar och filtar samt en enklare toalett. För att hålla värmen i gömslet finns en gasolkamin, varma tofflor i olika storlekar, vaksäckar samt hand/fotvärmare.
Vid solnedgång hämtas du av guiden efter en förhoppningsvis händelserik fågeldag.

Att tänka på:
-Ta ej med prassliga förpackningar (t ex chipspåsar). Packa om sådant i matlådor/plastburkar.

Denna aktivitet görs på naturens villkor och det finns ingen garanti för vad vi kommer att få se/höra/uppleva.

Arrangör: Wild Nordic

Visa mer

Om denna aktivitet

Bed & Breakfast

B&B i 1700-talsstil på Oklagård

Avstånd: 20,7 km
Njut primitiv lyx på en romantisk liten kringbyggd gård ute på landet som andas historia. Ni bor i gårdens bagarstugan (parstuga) och runt omkring finns timmerbyggnader från olika tidsepoker samt en nyrest Stavkyrka runt husknuten.
Hotell

Wij Trädgårdar

Avstånd: 18,4 km
I Trädgårdens Hus finns vårt charmiga hotell med utsikt över rosträdgården.
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 20,7 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Kanske vill du hyra kanot eller cykla MTB? Annars är ett besök till brukets hantverkare mysigt, eller så är en fika det rätta valet. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra!