Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Naturtoner & Sagor vid Elden - Lyssna till nordens röst!

Adress: Bunges kapell, Åmotsvägen 15, 816 95 Åmotsbruk Visa karta

Adress: Bunges kapell, Åmotsvägen 15, 816 95 Åmotsbruk

Tänk dig att sitta i naturens stillhet och plötsligt höra en fäbostinta som kular, en ton från ett kohorn eller att få skåda in i eldens väsen medan du får höra om alla mystiska ting som kunde förekomma i gamla tider på den milsvida och öde skogen ”Ödmården”!
Öppna dina sinnen för vad denna stund kan giva dig, kanhända får du engagera dig mer än vad du tror?

Naturen är källan när du här får höra berättelser och sånger som en gång skapades i skogen. Du får en inblick i vår kulturskatt i den norra delen av riket - fäbodkulturen och dess hemligheter. Njut stillheten vid elden och känn de skandinaviska rötterna vibrera allteftersom du öppnar dina sinnen - hörsel, känsel, smak m.fl.
Har du någonsin provat att ta en ton i ett kohorn eller sjungit en fäbodvisa? Mycket kan hinnas med på denna naturnära timma!

Samling sker på angiven tid vid Bunges kapell i Åmot och så vandrar man sedan tillsammans till platsen för eventet.

Notera att ett minimum av sex (6) deltagare krävs för att eventet skall äga rum. Vid ev. för få deltagare, ställs eventet in. Full återbetalning sker alternativt ombokning till annat datum.


Barn 2-12:
Eventet lämpar sig mindre bra för barn under 4 år, då det förekommer långa stunder av stillasittande med musik och berättande m.m.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Stilleben Sweden

Avstånd: 770 meter
Stilleben Sweden ligger I Åmotsbruk, 2 timmar norr om Stockholm. Vi har ett hotell, stugor med hög standard samt en ö till uthyrning. Hos oss kan du även boka en ekologisk middag i restaurangen och vi erbjuder ett stort antal vildmarksupplevelser och wellness. Vår största attraktion är tystnaden och den fina naturen, så här kan du njuta av bra standard, fin natur, bra mat i en fin genuin miljö.
Bo

Lillhärbret på Oklagård

Avstånd: 11,2 km
Bo i en charmig liten stuga på en unik plats som andas historia med sina timmerbyggnader från olika tidsepoker.
Bed & Breakfast

B&B i 1700-talsstil på Oklagård

Avstånd: 11,2 km
Njut primitiv lyx på en romantisk liten kringbyggd gård ute på landet som andas historia. Ni bor i gårdens bagarstugan (parstuga) och runt omkring finns timmerbyggnader från olika tidsepoker samt en nyrest Stavkyrka runt husknuten.
Build: 2019-11-29 11:45:56, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7431.cbischannel-20402 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails