Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Foto i skymningen på gamla godsspår

Datum: Lördag 5 okt 2019 - lördag 5 okt 2019 Visa karta

Järnvägsmuseet arrangerar lördag kväll den 5 oktober ett fotoevent i Gävle. Det blir ånglok i växling på de ålderdomliga bangårdarna vid Lillån/Gävle Galvan samt vid Södra hamn/Brynäs.

Vi börjar i dagsljus, och går via skymning (Solnedgång 18.09) till mörker. Växlingen kommer ske med det nyrenoverade ångloket N 576 samt äldre godsvagnar. Bangården vid Lillån/Gävle Galvan kommer försvinna samt kraftigt byggas om när det nya godsspåret till Gävle hamn börjar byggas under senhösten.

Järnvägsmuseet har personal med som instruerar och följer med fotograferna ute i spårmiljön för att kunna erbjuda bästa möjliga fotovinklar.

Avresa Gävle Central kl 17.00
Hilding Carlsson-rälsbussen Yo1s 626 tar alla fotografer ut till bangårdarna.
Ankomst Gävle Central 20.00.

Begränsat antal platser. Åldersgräns 16 år.

Biljetterna säljs via Järnvägsmuseets hemsida,

Boka nu

Visa mer

Tillfällen

Datum Tid Plats    
5 Okt
Lördag 5 okt 2019 17:00 - 20:00 Järnvägsmuseet - OBS! Stängt för renovering

Om denna aktivitet

Hotell

Scandic CH

Avstånd: 2,1 km
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 2,2 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 1,9 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.