Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Fyra broräcken

Visa karta

Konstnär: Olle Adrin
År: 1959-1960

På räckenas övre del löper en fris av rytmiskt stiliserade bilder, liksom utklippta i det tjocka svarta järngodset. De berättar om näringarna i Gästrikland. Räckena kan visuellt ge ett kompakt intryck, de avstänger blicken mot årummen omkring, men just det robusta utförandet spelar en viktig roll för säkerheten på de livligt trafikerade broarna. Stadsfullmäktige, som beställde arbetena, ansåg att konstnärligt utformade räcken var motiverade med tanke på broarnas viktiga funktion att sammanbinda Slottet och Rådhuset. De betonar den starka axialitet i syd-nordlig riktning som stadsbilden fick genom Rådhusesplanaden.
Text: Märit Ehn ur boken Skulpturstaden Gävle – en vägledning (1996).

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Faciliteter
    Husdjur tillåtna Kostnadsfritt
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 400 meter
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 231 meter
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 376 meter
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.