Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Fem musicerande genier

Visa karta

Konstnär: Carl Milles
År: 1994, donation från GDJ-fonden.

Strax i början av Stadsträdgården vid dess ingång till Kvarnparken har genom GDJ-fondens insats formats en skulpturudde med egen stämning. Gavleåns vatten ligger stilla och utbrett innan det samlas för att falla utför i den lilla Kvarnforsen. Skulpturgruppen som speglar sig i både himlen och vattnet ger ett musikaliskt svar till Konserthuset som ligger mittemot.
En skara av fem bevingade nakna ynglingar spelar på olika flöjtinstrument högt uppe i luften, ”nästan i himlen”. Genier är ursprungligen ett latinskt ord och kan översättas ungefär med goda andar. Man kan också kalla dem änglar.
Text: Märit Ehn ur boken Skulpturstaden Gävle – en vägledning (1996).

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Faciliteter
    Husdjur tillåtna Kostnadsfritt
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 916 meter
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 947 meter
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 465 meter
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.