Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Brandmuséet Sandviken

Adress: Stationsgatan 12, 811 33 Sandviken Visa karta

Adress: Stationsgatan 12, 811 33 Sandviken

Här kan man bl.a se Sandvikens första brandbil, en REO-Speedwagon från 1928, ångsprutan Ljusne från 1882 och en bensindriven Fiat Tamini från 1924.

Här visas också en Chevrolet 1934, påbyggd av Järbo karosseriverkstad och använd av Sandvikens jernverk Utöver detta finns en mängd brandmateriel och historisk dokumentation av brandverksamheten inom kommunen sedan 1700-talet.
Museet är knutet till brandstationen och är en naturlig del av den dagliga tillvaron. Veteranerna ställer upp och guidar besökare och putsar och underhåller objekten.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 26-175091
 • Öppettider
  När stationen är bemannad
 • Faciliteter
  Kostnadsfritt
 • Prisinformation
  Fri entré
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 684 meter
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 1,6 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 6,6 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.